• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Grasonderhoud april

April is een belangrijke maand voor het grasonderhoud. Het is namelijk de start van het groeiseizoen, wat betekent dat het gazon weer tot leven komt na de winterperiode. Een juist grasonderhoud in april legt de basis voor een gezond, groen en mooi gazon voor de rest van het seizoen. Hieronder vindt u enkele essentiële tips voor het onderhoud van je gazon in april.

Gazon verticuteren

In april is het een goed moment om te verticuteren. Verticuteren helpt om mos, dood gras en ander organisch materiaal te verwijderen, waardoor het gazon beter kan ademen en voedingsstoffen beter opneemt. Gebruik een verticuteermachine met scherpe messen om het gazon te beluchten en te reinigen.

Gazon bemesten

Een goede bemesting is essentieel voor een gezond gazon. Kies bij voorkeur voor een organische gazonmeststof met een uitgebalanceerde samenstelling van stikstof, fosfor en kalium. Breng de mest gelijkmatig aan volgens de instructies op de verpakking.  Bemest bij een regenachtige dag of bij voorspelde regen.

Gazon maaien

Start in april met regelmatig maaien om het gazon in goede conditie te houden. Stel de maaihoogte in op ongeveer 3 tot 4 cm en maai het gazon bij voorkeur als het droog is. Haal nooit meer dan 1/3 van de grasplant af. De eerste keer zullen de losse grasresten van het gras verwijderd moeten worden. De daarop volgende keren kunt u, bij kleine hoeveelheden, de grasresten laten liggen.

Gazon sproeien

Als april droog is, is het belangrijk om het gazon voldoende water te geven. Geef het gazon bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond water om verdamping te verminderen. Geef het gazon een diepe, langzame watergift om de wortels te stimuleren om diep te groeien.

Met deze tips voor grasonderhoud in april legt u een goede basis voor een gezond en mooi gazon voor de rest van het groeiseizoen.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra