• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Heksenkring 

Heksenkringen, ook wel bekend als grote groepen paddenstoelen, komen voor in grote getallen in het gazon. Het moeilijke aan een heksenkring in het gazon is dat de oorzaak in de grond zit. Hierdoor is het moeilijk om de heksenkring snel te verwijderen. Wij geven u graag tips hoe heksenkring voorkomen kan worden in gras. Meer informatie hierover leest u hieronder;

Gazon met heksenkring   Heksenkring gazon

Heksenkringen gazon ontstaan

Heksenkringen worden voornamelijk zichtbaar wanneer de bodemconditie niet in orde is. Ze komen vaak opzetten in warme broeierige periodes. De schimmel Merasmius oreades is de meest hardnekkige soort die voorkomt in de groep heksenkring. Een beginstadium van heksenkringen in gras, is vaak te herkennen aan een geelachtige kleur binnenin met uitgedroogde plekken. In een later stadium heeft de kring van paddenstoelen over het algemeen een donkergroene kleur. Daarnaast is een gazon met heksenkringen weelderig en zit er veel groeiverschil in.

Heksenkring gazon bestrijden

Om de heksenkring in het gazon te bestrijden, is het belangrijk om te zorgen dat water goed weg kan lopen. Om de heksenkring te bestrijden, kunt u het gazon jaarlijks beluchten door middel van gaten prikken met een riek. Heksenkringen nestelen zich namelijk graag in een gazon dat vochtige blijft. Door gaten te prikken in de ondergrond, loopt het water beter weg. Indien er sprake is van veel heksenkringen is het raadzaam om direct en zorgvuldig te werk te gaan. De bestrijding van een heksenkring dient als volgt te gebeuren:

  • Steek het gehele stuk dat besmet is met heksenkring minstens 50cm diep om met een schep, inclusief de grond rondom de rand van de heksenkring;
  • Voer de besmette grond af en zorg dat er geen stukken op het gras vallen (heksenkring is namelijk erg besmettelijk);
  • Belucht de plek die uitgegraven is en spit het lichtjes om;
  • Gebruik ten slotte een bodemverbeteraar zodat de grond zal aansterken en heksenkringen daarna geen kans meer krijgen.

Meer informatie over heksenkring?

Nadat u de heksenkring heeft bestreden kunt u het stuk na een tijdje opnieuw inzaaien of dicht leggen met graszoden. Dit kunt u enkele weken na de bestrijding van de heksenkring doen.

Heeft u nog vragen over het bestrijden van heksenkring? Schelfhout Graszoden beantwoord graag uw vragen.

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts