Onderhoud gazon

Gras heeft net als elk ander groen product onderhoud nodig om mooi te blijven. Regelmatig maaien, het bemesten van graszoden en voldoende beregenen zijn dan ook essentieel voor een gezonde grasmat. Kunt u tips en tricks gebruiken bij het onderhouden van uw gazon? Met onderstaand advies wordt en blijft u gazon fris en groen.

Perfect gazon in de tuin?

Een perfecte gazon begint bij het kiezen van de juiste grasmatten. Heeft u een schaduwrijke tuin, kies dan voor schaduwgraszoden. Wordt uw gras veel betreden door huisdieren of kinderen, kies dan het stevige speelgras. Daarnaast is het belangrijk om te kijken in welke periode u het gras gaat leggen, maart tot en met oktober is hier uiterst perfect voor.

Om uw gazon na de aanleg perfect te houden, kunt u aan de slag gaan met het onderhoud voor gras. Grasonderhoud is niet altijd eenvoudig. Er komt namelijk best veel bij kijken. Als u regelmatig(in het groeiseizoen) wat tijd schenkt aan het onderhouden van grasmatten, blijft het gazon langer mooi.

Gazon onderhouden

Met een beetje aandacht en de juiste materialen, kunt u uw gazon groen en gezond houden. Het is daarom goed om te weten welke grasonderhoud er allemaal bij komt kijken. Belangrijke handelingen voor gazononderhoud zijn:

1. Regelmatig maaien;
2. Voldoende water;
3. Minstens 3x per jaar bemesten;
4. Verticuteren het gazon;
5. Strooi kalk in de winter.

Tevens zijn er nog een aantal andere zaken die kunnen bijdragen aan een juiste onderhoud van het gazon. Een specifieke uitleg voor grasonderhoud hebben wij geschreven in onze onderhoudskalender. Wij adviseren u om deze zo veel mogelijk na te streven om langdurig te genieten van een stralend gazon. Bekijk hier de onderhoudskalender.

Ongedierte in uw gras

Het kan dat u te maken krijgt met vervelend ongedierte in uw gras. Vaak kunt u dit vooraf niet voorkomen, daarom is een juiste en snelle bestrijding extra belangrijk. Insecten die kunnen voorkomen in uw gazon zijn, engerlingen, emelten, regenwormen en mieren. Ook grasziektes als rooddraad, sneeuwschimmel en heksenkringen kunnen een enorme aanslag op uw gazon zijn. Heeft u last van ongedierte of ziekte in uw gras? Wacht niet langer en bestrijdt ze met de juiste middelen. Vraag om advies bij Schelfhout Graszoden!

Advies nodig?

0474 092559

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Wij leveren vanaf 30m2.

m2
Eerstvolgende leverdata
di
28
mei
wo
29
mei
vr
31
mei
di
4
jun
wo
5
jun