Onderhoud gazon

Gras heeft net als elk ander groenproduct onderhoud nodig om mooi en gezond te blijven. Regelmatig maaien, tijdig bemesten en voldoende beregenen zijn dan ook essentieel voor een gezonde grasmat. Kunt u wel tips gebruiken bij het onderhouden van uw gazon? Met onderstaand onderhoudsadvies wordt en blijft u gazon fris en groen.

Perfect gazon in de tuin?

Een perfect gazon begint bij het kiezen van de juiste grasmatten. Wordt uw gras veel betreden door huisdieren of kinderen, kies dan het stevige speelgras. Deze grassoort bevat groffer gras en herstelt sneller na een stootje. Daarnaast is het belangrijk om te kijken in welke periode u het gras gaat leggen, de maanden maart tot en met oktober zijn hier uiterst perfect voor.

Om uw gazon na de aanleg mooi te houden, kunt u aan de slag gaan met het onderhoud. Grasonderhoud is niet altijd eenvoudig. Er komt namelijk best veel bij kijken. Maar als u regelmatig wat tijd schenkt aan het onderhoud van grasmatten, heeft u er lang plezier van.

Gazon onderhouden

Met de juiste tips en materialen, kunt u het gazon onderhouden op de juiste manier. Daarom is het belangrijk om te weten welk onderhoud er allemaal komt kijken bij gras. Belangrijke handelingen voor gazononderhoud zijn:

1. Regelmatig maaien;
2. Voldoende water;
3. Minstens 3x per jaar bemesten;
4. verticuteer het gazon(indien nodig);
5. Strooi kalk in de winter.

Tevens zijn er nog een aantal andere zaken die kunnen bijdragen aan het juiste onderhoud van het gazon. Een specifieke uitleg voor grasonderhoud hebben wij geschreven in onze onderhoudskalender. Wij adviseren u om deze zo veel mogelijk na te streven om langdurig te genieten van een stralend gazon. Bekijk hier de onderhoudskalender.

Ongedierte in uw gras

Het kan dat u te maken krijgt met vervelend ongedierte in uw gras. Vaak kunt u dit vooraf niet voorkomen, daarom is een juiste en snelle bestrijding extra belangrijk. Insecten die kunnen voorkomen in uw gazon zijn, engerlingen, emelten, regenwormen en mieren. Ook grasziektes als rooddraad, sneeuwschimmel en heksenkringen kunnen een enorme aanslag op uw gazon zijn. Heeft u last van ongedierte of ziekte in uw gras? Wacht niet langer en bestrijdt ze met de juiste middelen. Vraag om advies bij Schelfhout Graszoden!

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Wij leveren vanaf 30m2.

m2
Eerstvolgende leverdata
di
1
dec
wo
2
dec
do
3
dec
vr
4
dec
di
8
dec