• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Grasonderhoud

Gras heeft net als elk ander natuurproduct onderhoud nodig om mooi en gezond te blijven. Regelmatig maaien, tijdig bemesten en voldoende beregenen zijn dan ook essentieel voor een gezonde grasmat. Kunt u wel tips gebruiken bij het onderhouden van uw gazon? Door middel van onderstaand advies wordt en blijft u gazon fris en groen.

voorjaar gazon    Gras maaien gazon

Een perfect gazon in de tuin

Een perfect gazon begint bij het kiezen van de juiste grasmatten. Wordt uw gras veel betreden door huisdieren of kinderen, kies dan het stevige speelgras. Deze grassoort bevat een grover gras en herstelt sneller na een stootje. Daarbij is het speelgras een makkelijk soort om te onderhouden. Als u regelmatig wat tijd schenkt aan het onderhoud van grasmatten, heeft u er lang plezier van.

Gazon onderhoud

Met de juiste tips en materialen, kunt u het gazon onderhouden op de juiste manier. Daarom is het belangrijk om te weten welk onderhoud er allemaal komt kijken bij een gazon. Belangrijke taken voor het onderhoud van het gazon zijn:

  1. Regelmatig maaien;
  2. Voldoende water geven;
  3. Minstens 3 keer per jaar bemesten met organische meststoffen;
  4. Verticuteer het gazon, indien nodig;
  5. Strooi kalk in de winter.

Tevens zijn er nog een aantal andere zaken die kunnen bijdragen aan het juiste onderhoud van een gazon. Een specifieke uitleg voor grasonderhoud hebben wij geschreven in onze onderhoudskalender. Wij adviseren u om deze zo veel mogelijk na te streven om vervolgens langdurig te genieten van een stralend gazon. Bekijk hier de onderhoudskalender.

Ongedierte in uw gras

Het kan dat u te maken krijgt met vervelend ongedierte in uw gras. Vaak kunt u dit vooraf niet voorkomen, daarom is een juiste en snelle bestrijding extra belangrijk. Insecten die kunnen voorkomen in uw gazon zijn: engerlingen, emelten, regenwormen en mieren. Ook grasziektes als rooddraad, sneeuwschimmel en heksenkringen kunnen een enorme aanslag op uw gazon zijn. Heeft u last van ongedierte of ziekte in uw gras? Wacht niet langer en bestrijdt ze met de juiste middelen. Vraag om advies bij Schelfhout Graszoden via het contactformulier!

 

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx