Onderhoud gazon

Gras heeft net als elk ander natuurproduct onderhoud nodig om mooi en gezond te blijven. Regelmatig maaien, tijdig bemesten en voldoende beregenen zijn dan ook essentieel voor een gezonde grasmat. Kunt u wel tips gebruiken bij het onderhouden van uw gazon? Door middel van onderstaand advies wordt en blijft u gazon fris en groen.

Een perfect gazon in de tuin

Een perfect gazon begint bij het kiezen van de juiste grasmatten. Wordt uw gras veel betreden door huisdieren of kinderen, kies dan het stevige speelgras. Deze grassoort bevat een grover gras en herstelt sneller na een stootje. Daarbij is het speelgras een makkelijk soort om te onderhouden. Als u regelmatig wat tijd schenkt aan het onderhoud van grasmatten, heeft u er lang plezier van.

Gazon onderhoud

Met de juiste tips en materialen, kunt u het gazon onderhouden op de juiste manier. Daarom is het belangrijk om te weten welk onderhoud er allemaal komt kijken bij een gazon. Belangrijke taken voor het onderhoud gazon zijn:

  1. Regelmatig maaien;
  2. Voldoende water geven;
  3. Minstens 3 keer per jaar bemesten met organische meststoffen;
  4. Verticuteer het gazon, indien nodig;
  5. Strooi kalk in de winter.

Tevens zijn er nog een aantal andere zaken die kunnen bijdragen aan het juiste onderhoud van een gazon. Een specifieke uitleg voor grasonderhoud hebben wij geschreven in onze onderhoudskalender. Wij adviseren u om deze zo veel mogelijk na te streven om vervolgens langdurig te genieten van een stralend gazon.

Ongedierte in uw gras

Het kan dat u te maken krijgt met vervelend ongedierte in uw gras. Vaak kunt u dit vooraf niet voorkomen, daarom is een juiste en snelle bestrijding extra belangrijk. Insecten die kunnen voorkomen in uw gazon zijn, engerlingen, emelten, regenwormen en mieren. Ook grasziektes als rooddraad, sneeuwschimmel en heksenkringen kunnen een enorme aanslag op uw gazon zijn. Heeft u last van ongedierte of ziekte in uw gras? Wacht niet langer en bestrijdt ze met de juiste middelen. Vraag om advies bij Schelfhout Graszoden!

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Betaal online via Bancontact, creditcard of contant bij levering.

m2
Eerstvolgende leverdata
vr
1
jul
ma
4
jul
di
5
jul
wo
6
jul
do
7
jul