• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Roest in gras

Heeft u roest in uw gazon? Roest is een schimmel en een veel voorkomende grasziekte die langzaam het gazon aantast. De meeste roestziekten komen hoofdzakelijk voor in grovere grassoorten, namelijk veldbeemdgras en Engels raaigras.

Kroonroest gazon     Roest Door-FLamiot-Eigen-werk-CC-BY-SA-3.0.     bruine vlekken roest Kroonroest                                       Oranje strepenroest                                   Bruine vlekken roest               

Kroonroest in gazon

Vanaf eind juli tot oktober komt kroonroest voor in het gazon. Kroonroest in gras is voornamelijk te herkennen aan de oranje sporen die zich op het grasblad bevinden. In een later stadium zullen dit dode plekjes in het gras worden. Kroonroest tast voornamelijk de bladeren van het gras aan. De stengel en de manier van bloeien worden niet aangetast door kroonroest. Daarnaast zal kroonroest voornamelijk optreden bij vochtig / broeierig weer.

Oranje strepenroest in gazon

Van de maanden mei tot juni is het hoofdzakelijk oranje strepenroest dat het gazon kan aantasten. Net als kroonroest is ook oranje strepenroest voornamelijk te vinden in de grovere grassen, zoals veldbeemdgras en engels raaigras. Oranje strepenroest begint erg klein en is daardoor moeilijk te herkennen in een vroeg stadium. Na een tijdje verspreid de schimmel zich en zal een groot deel van uw gazon besmet zijn met de geeloranje strepen. Verder wordt vooral het grasblad aangetast door de oranje strepenroest.

Bruine-vlekkenroest in gazon

Bruine vlekkenroest zit voornamelijk in veldbeemdgras. Deze schimmel tast langzaamaan het gazon aan. Bruine vlekkenroest komt voornamelijk voor vanaf de maand april en kunt u goed herkennen door de bruine sporen / vlekken op de bladeren. De schimmel breidt zich makkelijk uit onder de sneeuw. Het komt dan ook voornamelijk voor tussen de herfst en het voorjaar. Maar ook tijdens natte, broeierige zomers kan bruine vlekkenroest ontstaan.

De bestrijding van roest in gazon

Er zijn verschillende maatregelen die u kunt toepassen om roest in het gazon te bestrijden:

  • Zorg voor de juiste hoeveelheid bemesting, zodat dit in balans is;
  • Het kan besmettelijk zijn dus let goed op verspreiding via uw gazonmaaier;
  • Gebruik het einde van het jaar ook een bemesting met extra kalium voor uitharding van de grasspriet;
  • In het voorjaar kunt u bemesting met extra stikstof strooien om de groei van het gras te stimuleren.

Heeft u toch nog vragen over de bestrijding van roest gazon? Schelfhout Graszoden helpt u graag uw vragen te beantwoorden!

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons