• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Gras maaien

Vanaf maart gaat het gras weer groeien. Dat betekent dat u het dient te maaien. Tot oktober zal het gras blijven groeien. Hieronder geven wij u tips over hoe, wanneer en waarom u het gras dient te maaien.

   Gras maaien

De beste maaihoogte voor uw gras

De perfecte maaihoogte voor speelgras is 4 – 4,5 cm. Indien u het gras korter dan 4 cm maait komt het voor dat gras gaat verbranden (door de zon). Bij extreem hoge of extreem lage temperaturen is het aan te raden om het gras op 6 cm hoogte te maaien. De bovenste laag van het gras dient namelijk als beschermlaag.

Nieuwe grasmatten maaien

Nadat de graszoden zijn aangelegd, mag u de eerste twee weken niet over het gras lopen of maaien. Dit omdat de wortels nog moeten aanhechten aan de ondergrond. Het beste kunt u na 2 weken een beetje aan het gras trekken om te voelen of het voldoende is aangehecht. Indien het gras aangehecht is kunt u het gras maaien op de hoogste stand van de grasmaaier. Mocht het gras nu loslaten als u eraan trekt, dan moet u nog even wachten.

Waarom moet ik mijn gras maaien?

Door het maaien van het gras blijft uw gazon gezond, de kwaliteit blijft zo optimaal. Door het maaien van het gras is er geen hinder en komt er voldoende lucht en daglicht op het gazon. Hierdoor ontstaat een stevige grasmat. Bij het regelmatig maaien hebben mos en onkruid ook minder kans om te groeien.

Het regelmatig maaien, draagt bij aan:

  • Een mooi en verzorgd gazon
  • Een heerlijk gemaaide grasgeur
  • Een sterk en compact gazon

Wanneer dient u te maaien?

Het groeiseizoen van gras start in maart en eindigt in oktober. In deze periode zijn de temperaturen meestal boven de 10 graden. Dit is van belang omdat gras pas groeit boven deze temperatuur. Aan te raden is om in het seizoen minstens 1 x per week te maaien. In de maanden mei en september zal de grasgroei het sterkst zijn. In deze twee maanden raden we aan om het gras 2 x per week te maaien.

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx