• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Regenwormen 

Indien uw gazon vol ligt met kleine hoopjes grond is de kans groot dat u last heeft van regenwormen. Terwijl dit erg vervelend is, is het een plaag die geen kwaad kan voor uw gras. Het is namelijk zo dat regenwormen in het gazon ervoor zorgen dat de grond luchtig blijft en water goed weg kan lopen. Hoewel de zandhoopjes op het gras vervelend zijn, is het daarentegen goed voor het bodemleven van uw tuin.

regenwormen in gras    regenwormen

Last van regenwormen in het gazon

Regenwormen zitten vrijwel overal in de grond. Hoewel ze helemaal geen kwaad kunnen is het niet prettig om last van regenwormen in het gazon te hebben. Regenwormen nemen de grond mee naar boven en dat zorgt ervoor dat u last krijgt van regenwormen in het gazonoppervlak. Voornamelijk in vochtige grond leven regenwormen graag. Bij deze grondsoorten krijgt u extra last van regenwormen, bij regen en vochtige periodes.

Regenwormen bestrijden

Regenwormen zijn moeilijk te bestrijden en doordat ze niet direct schadelijk zijn voor het gazon is het bestrijden van regenwormen niet altijd noodzakelijk. Tenzij u de overlast te erg wordt. U kunt dan regenwormen bestrijden door middel van met een hark het gazon te harken. Hierdoor worden de zandhoopjes op het gazon verdeelt en voorkomt u dat het een grote hoop wordt.

Regenwormen in de grond

Hoewel regenwormen voor uw gevoel alleen maar nadelen met zich meebrengen heeft de regenworm vrijwel enkel voordelen. Zoals de naam al zegt zorgt een regenworm ervoor dat regenwater beter de grond in loopt. Daarnaast is de regenworm een fijn hulpmiddel om de grond te verbeteren. Ze verteren namelijk organische materiaal en daardoor bestrijden ze mossen en onkruiden in het gazon.

Wilt u meer informatie over regenwormen in de grond? Schelfhout Graszoden staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra