• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Paddenstoelen

Paddenstoelen in gazons komen vaak voor bij nieuw aangelegde grasvelden. Dit gebeurt vooral bij warme weersomstandigheden en/of broeierig weer. Gelukkig zijn paddenstoelen in gazons niets om u zorgen over te maken. Aangezien de grasmatten bij het kweekproces stikstof toegediend krijgen wortelen de grasmatten snel vast. De meststoffen die niet direct door de grasmat worden opgenomen kunnen ervoor zorgen dat er paddenstoelen in uw grasmat ontstaan. Deze paddenstoelen zijn niet schadelijk voor de grasmat en zullen vanzelf verdwijnen. U kunt deze paddenstoelen gazon eraf maaien en na een tijdje zult u merken dat deze niet meer terug komen!

Paddenstoelen in gras     gras paddenstoelen

Paddenstoelen in gazon

Paddenstoelen in het gazon is een normaal proces en dit is niet schadelijk voor het gazon. Ze wurmen zich een weg door de grasmat en komen boven uw gazon uit. Paddenstoelen worden ook wel zwammen genoemd en komen voor in diverse afmetingen. Soms zijn het maar enkele paddenstoelen in het gazon maar het kunnen er ook vele zijn waardoor het hele gazon vol staat met paddenstoelen. Gelukkig zijn de paddenstoelen in gazon dus niet schadelijk en verdwijnen ze ook weer vanzelf!

Oorzaak paddenstoelen gazon

Zoals overal in de natuur kunnen ook in het gazon paddenstoelen voorkomen. Padenstoelen groeien uit schimmels en deze zitten meestal in goede voedselrijke grond. Indien er dus paddenstoelen in gras zitten betekent dit niet dat de ondergrond niet goed is. De ondergrond is eigenlijk erg rijk aan meststoffen, daarom groeien de paddenstoelen er zo goed op. Voornamelijk wanneer het warm en vochtig weer is komen de schimmels tot leven en worden deze schimmels paddenstoelen.

Bestrijden paddenstoelen

Paddenstoelen bestrijden kan op verschillende manieren. U kunt ze er met de hand uitsteken of u kunt een middel kopen tegen paddenstoelen. Bovendien is het verstandig om uw gazon vaker te maaien, dit verkleint de kans namelijk op paddenstoelen. Paddenstoelen bestrijden kan ook door het gazon te beluchten. Beluchten is niet meer dan gaten prikken in het gazon met een riek. Meer informatie, neem dan contact op.

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube