• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Mieren gazon

Mieren in het gras beginnen vaak met kleine aantallen. Helaas kan dit uiteindelijk uitgroeien tot een vervelend probleem waar u veel last van zult ondervinden. Mieren zijn vaak met grote groepen en vermenigvuldigen zich erg snel. Indien u last heeft van mieren in uw gras is het verstandig om dit te bestrijden en te voorkomen dat het erger wordt. Heeft u last van grote aantallen mieren in het gazon? Dan is dit te bestrijden!. 

mieren in gazon     mieren gras

Hoe komen mieren in het gazon?

Mieren in het gras komen vaak voor, maar hoe komen die mieren daar nou? De oorzaak van mieren heeft te maken met de voorkeur van mieren, namelijk het gras. Mieren nestelen zich erg graag in een gazon. Toch zijn ze in tegenstelling tot bijvoorbeeld engerlingen of emelten niet zo schadelijk voor het gazon. Mieren hebben in principe zelfs een nuttige werking voor het gazon. Ze zorgen er namelijk voor dat andere insecten opgegeten worden.

Mierenplaag in het gras

Indien u een mierenplaag in het gras heeft, raden wij u aan om dit te bestrijden. In het geval van een plaag kan het negatieve effecten hebben op het gras. Bij een mierenplaag in het gras kunnen er kale plekken in het gazon ontstaan. Mieren kruipen namelijk onder het gras de grond in en graven op die manier zand en wortels weg. Daarnaast zijn sommige vogelsoorten gek op mieren en zullen hierdoor gaten in het gazon prikken. Indien u last heeft van een van bovengenoemde gevallen is het slim om direct aan de slag te gaan met de bestrijding van de mierenplaag.

Mieren in gazon bestrijden

Wij geven u graag de volgende tips om de mierenplaag in het gras te bestrijden;

  • Mieren houden niet van kruidenplanten zoals rozemarijn, lavendel, brandnetel, salie, munt of basilicum. Mieren kunnen hier niet tegen, waardoor ze snel zullen vertrekken.
  • U kunt kokend water over de mierenhopen doen. Hierdoor zal wel het gras verbranden. De kale plek zal vervolgens opnieuw gelegd of ingezaaid moeten worden.
  • Schep de plek waar de mieren zitten uit het gras.
  • Daarnaast is het gebruik van een mierenlokdoos een veel voorkomend trucje dat ook goed werkt.
  • Bij grote plagen kunt u een bestrijdingsdienst inschakelen. Zij weten hier raad mee.

Heeft u nog vragen over mieren in het gazon of over een andere gazonziekte? Schelfhout Graszoden geeft u graag advies hierover.

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube