• Vrijblijvend advies
 • Dagverse grasmatten
 • Experts sinds 1992

Onze graszoden

Onze graszoden kweken wij minstens 12 maanden, waardoor het een stevig, dichtgegroeide grasmat is. Door het lange kweekproces zijn onze graszodensterk genoeg van zichzelf en zijn ze niet voorzien van plastic netten.

Samenstelling graszaden

Onze grasmatten zijn samengesteld met drie verschillende graszaden waardoor het een stevige, diepgroene grasmat is. Het gras kan goed tegen betreding, beter tegen droogte en herstelt sneller na een beschadiging. De drie grassoorten die in de graszoden verwerkt zijn.

 • Roodzwenkgras
 • Engels raaigras
 • Veldbeemdgras

Het roodzwenkgras zorgt ervoor dat het gras ook goed bestand is tegen veel schaduw. Het veldbeemdgras zorgt voor het volume en het Engels raaigras heeft een groot herstellend vermogen.

   

Het graszoden kweekproces

Een goed uitziende graszode moet minstens 12 maanden liggen voordat het geoogst wordt. Bij een kort proces bestaat de kans dat de zode uit elkaar valt. Dit kan het lastiger maken om te leggen.

In de onderstaande stappen geven wij het kweekproces van de grasmatten weer:

 1. Het klaarmaken van de ondergrond, hier is het bemesten en egaliseren een onderdeel van.
 2. Het inzaaien van de graszaden, dit dient heel zorgvuldig te gebeuren. Dit betekent goede weersomstandigheden en de perfecte temperatuur.
 3. Het onderhouden van de graszaden / van het gras. Het beregenen, beluchten, bemesten en maaien is daarbij van groot belang, rekening houdend met de juiste hoeveelheden.
 4. Als de grasmatten volgroeit zijn, kunnen ze geoogst worden. Het oogsten gebeurt met grote machines en wordt op pallets, van 64 stuks tot 68 stuks grasmatten, geplaatst.
 5. Zodra de matten van de velden zijn uitgesneden, bezorgen wij ze vers bij u thuis.
 6. Nu is het tijd om de grasmatten uit te rollen. Genieten maar!

Verschil Premium speelgras en campinggras

Het grote verschil tussen premium speelgrasmatten en campinggrasmatten is de sierwaarde. Campinggras wordt aan de zijkanten van de velden afgesneden, waardoor er wildgras in voor kan komen. We verkopen het daarom niet als premium speelgras. Het camping-recreatiegazon, is net als het speelgras, ook 12 maanden gekweekt en er zitten géén plastic netten in de zoden verwerkt.

 

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets