• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Gras sproeien

Gras kan niet zonder water. Daarom is gras sproeien erg belangrijk. Water is immers de eerste levensbehoefte van gras. De bevochtigingsgraad van het gras is van groot belang. Het gras mag niet té nat en niet té droog zijn. Controleer daarom regelmatig de vochtigheidsgraad van uw gazon. Aan de hand hiervan kunt u in de gaten houden of het gazon vochtig genoeg is.

    gras bewateren

Is er verschil tussen nieuw of bestaand gazon sproeien?

Een nieuw gazon sproeien dient de eerste twee weken na de aanleg volop te gebeuren. De wortels zijn nog niet vastgegroeid en gaan hierdoor nog niet zelf op zoek naar water. Dat betekent dat u zo’n 1,5 uur per dag dient te sproeien. Indien de temperaturen hoog (> 25 graden) zijn, raden wij aan om minstens 3 keer per dag 1,5 uur te sproeien. Na 2 weken zijn de wortels aangehecht waardoor ze zelf water gaan zoeken. Het besproeien kunt u dan afbouwen.

Een bestaand gazon sproeien

Bij een bestaand gazon zijn de wortels al aangehecht waardoor het dagelijks sproeien niet van toepassing is. De grasmat haalt het water dan zelf uit de grond. Een bestaand gazon dient circa 2 à 3 keer per week te worden besproeid. U kunt een aantal uren achter elkaar sproeien, het liefst in de ochtend of avonduren. Bij extreem warme temperaturen raden wij aan om uw gazon om de dag te sproeien, dit mag een aantal uren achter elkaar zijn.  Het besproeien van het gazon zoals bovengenoemd staat beschreven, is als er geen neerslag is. Indien er wel neerslag is, dient u de aantallen aan te passen. Neem hierover gerust contact op.

     

Handmatig of automatisch gras sproeien

Met de tuinslag of een zwenksproeier kunt u gemakkelijk het gras besprenkelen. Verzet de sproeier als het gazon niet volledig wordt geraakt. Vooral de hoeken zijn belangrijk, deze drogen namelijk snel uit. Indien u ervoor kiest om het gras automatisch te laten besproeien, is een sproei installatie de oplossing. Hierbij heeft u geen omkijken meer naar het sproeien van het gazon en wordt het automatisch voorzien van voldoende water.

 

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets