• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Grasziekten

In het gras kunnen verschillende grasziekten en ongedierte voorkomen. Een goed onderhoud is daarom enorm belangrijk. Er zijn veel verschillen tussen grasziektes, dit komt bijvoorbeeld door; weersomstandigheden en hoe de ondergrond en het gras wordt verzorgd. Lees hieronder verder over het ontstaan en bestrijden van grasziekten in het gazon.

Wanneer ontstaan grasziekten?

Grasziekten of ongedierte ontstaan veelal door verkeerd of niet onderhouden van uw gazon. Ook kan het weer een grote rol spelen bij grasziekten. Omdat het gras door slecht onderhoud niet in een goede conditie is, hebben grasziekten en ongedierte de kans om aan te slaan.

Ongedierte in het gazon

Ongedierte kan veel schade aan uw gazon aanrichten. Doordat het ongedierte zich vaak voed met wortels of bladeren van het gras, wordt het gras namelijk aangetast. Hieronder leest u welk ongedierte in uw gazon kan voorkomen.

Grasziekten gazon

Er zijn vele soorten van grasziektes en schimmels in het gazon. Deze grasziekten komen in verschillende periodes van het jaar voor. De oorzaken van grasziekten zijn vaak het verkeerd of niet onderhouden van het gazon. Door middel van onze uitleg hieronder leest u welke grasziekte in uw gazon kunnen voorkomen.

Welke grasziekte in uw gazon?        

Voorkomen van ongedierte of grasziekten in gazon

Het goed verzorgen van uw gazon staat op nummer één. Het gazononderhoud is immers van groot belang. Denk hierbij aan;

Onze onderhoudskalender voor het gehele jaar kunt u hier downloaden. Wanneer u de onderhoudskalender volgt blijft het gazon sterk en geniet u vervolgens van een dichtgegroeide, diepgroene grasmat. Bekijk daarom onze onderhoudskalender voor het onderhoud van uw gazon.

     In een gezond gazon komen minder ongedierte en grasziekten voor.

Wat te doen bij het ontdekken van een grasziekte of ongedierte?

Wanneer u erachter bent wat voor een grasziekte of ongedierte uw gazon probeert kapot te maken, kunt u vervolgens gaan bestrijden. Elk probleem heeft een andere oplossing. Daarom helpen wij u hier graag bij. Bovendien is het goed onderhouden van uw gazon daarbij van belang.

Bij het bestrijden van emelten of engerlingen raden wij parasitaire aaltjes aan. Deze parasitaire aaltjes, ook wel nematoden genoemd, zoeken de engerlingen en emelten op en doden ze.

Let wel op: Iedere grasziekten dient anders bestrijdt te worden. Weet daarom welke grasziekten u in het gras heeft zitten. Daarna kunt u aan de slag met het bestrijden hiervan.

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen