Grasziekten in het gazon

In het gras kunnen verschillende grasziekten en ongedierte voorkomen. Een goed onderhoud is daarom enorm belangrijk. Er zijn veel verschillen tussen grasziektes, dit komt bijvoorbeeld door; weersomstandigheden en hoe de ondergrond en het gras wordt verzorgd. Lees hieronder verder over het ontstaan en bestrijden van grasziekten in het gazon.

Wanneer ontstaan grasziekten?

Grasziekten of ongedierte ontstaan veelal door een verkeerd of niet onderhouden van uw gazon. Ook kan het weer een grote rol spelen bij grasziekten. Omdat het gras door slecht onderhoud niet in een goede conditie is, hebben de grasziekten en ongedierte de kans om aan te slaan.

Ongedierte in het gazon

Ongedierte kan veel schade aan uw gazon aanrichten. Doordat het ongedierte zich vaak voed met wortels of bladeren van het gras, wordt het gras namelijk aangetast. Hieronder leest u welk ongedierte in uw gazon kan voorkomen.

Grasziekten gazon

Er zijn vele soorten van grasziektes en schimmels in het gazon. Deze grasziekten komen in verschillende periodes van het jaar voor. De oorzaken van grasziekten zijn vaak het verkeerd of niet onderhouden van het gazon. Door middel van onze uitleg hieronder leest u welke grasziekte in uw gazon kunnen voorkomen.

Welke grasziekte in uw gazon?

Voorkomen van ongedierte of grasziekten gazon

Het goed verzorgen van uw gazon staat op nummer één. Het gazononderhoud is immers van groot belang. Denk hierbij aan;

Onze onderhoudskalender voor het gehele jaar kunt u hier downloaden. Wanneer u de onderhoudskalender volgt blijft het gazon sterk en geniet u vervolgens van een dichtgegroeide, diepgroene grasmat.

   TIP : In een gezond gazon komen minder ongedierte en grasziekten voor.

Wat te doen bij het ontdekken van een grasziekte of ongedierte in gazon?

Wanneer u erachter bent wat voor een grasziekte of ongedierte uw gazon probeert kapot te maken, kunt u vervolgens gaan bestrijden. Elk probleem heeft een andere oplossing. Daarom helpen wij u hier graag bij. Bovendien is het goed onderhouden van uw gazon daarbij van belang.

Bij bijvoorbeeld emelten of engerlingen raden wij parasieten aaltjes aan. Deze parasieten aaltjes, ook wel nematoden genoemd, zoeken de engerlingen en emelten op en doden ze.

Let wel op : Iedere grasziekten dient anders bestrijd te worden. Weet daarom welke grasziekten u in het gras heeft zitten. Daarna kunt u aan de slag met het bestrijden hiervan.

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Betaal online via Bancontact, creditcard of contant bij levering.

m2
Eerstvolgende leverdata
vr
1
jul
ma
4
jul
di
5
jul
wo
6
jul
do
7
jul