• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Hanepoot

Lange stengels met diepe wortels en aartjes in het gras? Dan heeft u waarschijnlijk last van hanepoot in het gazon. Hanepoot, ook wel zevenblad of vogelvoet genoemd, is een 1-jarige hardnekkige onkruidsoort in het gras. Ze staan bekend als een lastig onkruid dat moeilijk te verwijderen is. Hoe u het beste om kunt gaan met de ongewenste hanepoot in het gras, leest u hier.

   

Hanepoot: een onkruidsoort

De hanepoot komt vaak op de één of andere dag voor in het gazon. Tenminste dat lijkt zo. Vaak zit deze onkruid al in de grond voordat er überhaupt nieuw gras in ligt. Dit maakt het dus erg lastig om te bepalen of u last krijgt van hanepoot. Hanepoot staat bekend als diepe wortelaars, ze zijn soms wel tot 40 cm diep geworteld. Hierdoor is de kans dat de hanepoot zich al enkele maanden aan het ontwikkelen is, voordat hij naar buiten groeit.

Hanepoot gazon bestrijden

Zoals we hierboven al beschrijven, is hanepoot een hardnekkig onkruidsoort die moeilijk te bestrijden is. Wel zijn er een aantal, helaas tijdrovende manieren, om van ze af te komen. Om er zeker van te zijn dat de hanepoot niet meer terugkomt, kunt u ze één voor één uitsteken inclusief wortels. Wanneer niet alles wordt uitgestoken, groeit het weer uit tot een nieuwe hanepoot.

De grootste vijand van de hanepoot is vorst. Door de vorst gaat de onkruidsoort dood. Omdat het een 1-jarige plan is, kunt u wachten op de vorstperiode. De hanepoot vriest uiteindelijk kapot en komt niet meer terug. We raden het af om ze kapot te spuiten, al het goeds in de grond gaat dan immers ook kapot.

Meer weten over grasziektes of onderhoud.

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets