• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Gras bemesten

Om de 3 maanden, in het groeiseizoen, heeft het gazon voedingstoffen nodig om sterk, gezond en mooi groen te blijven. Bovendien is het hierbij erg belangrijk uw gazon te bemesten. Daarbij dient de grond onder de graszoden voldoende voedingstoffen te krijgen, zodat de ondergrond dit af kan geven aan de wortels van het gras. Dit zorgt weer voor een snellere en betere aanhechting van het gazon.

Welke bemesting voor uw gazon? Organische Bemesting!

Een organische bemesting is een meststof dat volledig is samengesteld uit plantaardige en dierlijke grondstoffen. Het assortiment meststoffen is heel uitgebreid, daarom is de keuze ook moeilijk. Want waarom is een organische bemesting nou aan te raden? Een organische bemesting geeft het gazon tot wel 3 maanden voedingstoffen. Daardoor blijft het gazon voor langere tijd gezond. Daarbij kunnen de organische meststoffen geen verdere schade aan het bodemleven aanrichten.

   

Wanneer gras bemesten?

Bemesten heeft pas zin als de temperatuur boven de 5 graden uit komt, onder deze temperatuur werkt de bemesting niet. Wij raden het volgende bemesting schema aan:

Bij de aanleg – Organische humusbemesting, onder de graszoden verspreiden
Hierdoor krijgen de wortels voldoende voedingstoffen om te wortelen.

Maart – Eerste keer bemesten met voorjaarsbemesting
Nadruk op organische stikstof voor een strek groei-effect.

Juni – Tweede keer bemesten met voorjaarsbemesting
Nadruk op organische stikstof voor een diepgroene kleur.

September / Oktober – Bemesten met najaarsbemesting
Specifieke formule van Kalium, fosfor en magnesium ; voor het afharden van gras voor de winter.

December / JanuariBemesten met kalkkorrels
Zorgt voor de betere zuurgraad van de grond. Hierdoor worden de meststoffen de rest van het jaar goed opgenomen.

Onderhoudskalender

Graag laten wij u onze gazon-onderhoudskalender zien. Hierin staat precies beschreven hoe uw gazon te onderhouden. Informatie over hoe en wanneer te maaien, besproeien, bemesten, bekalken en verticuteren.

Hoe uw gras bemesten?

Zorg dat het gras gemaaid is en dat er geen bladeren op het gras liggen, zodat de bemesting korrel zich snel diep zal nestelen in de bodemlaag. Indien u ervoor kiest met de hand de bemesting te verspreiden, raden wij aan om dit gelijkmatig over het gazon te verdelen. Iedere mestsoort dient met een andere hoeveelheid over het gras verspreid te worden. Vraag dit gerust na!

Ten tweede is het mestkarretje een optie. Met een mestkarretje bemesten, verdeelt u de mest goed over het gazon waardoor het egaal bemest wordt. Nadat het bemesten heeft plaatsgevonden, dient het gazon besproeit of beregend te worden. Zodat de bemesting naar de ondergrond kan zakken en het zijn werking kan doen.

Liever geen kunstmeststof, waarom?

De werking van kustmest is vaak van korte duur. Kunstmest lost namelijk sneller op dan organische mest en zodra het gazon wordt voorzien van veel water spoelt kunstmest al snel weg. De voedingstoffen in het gras zijn hierdoor al snel verdwenen. Daarbij kan het vaak strooien van kunstmest de kwaliteit van de grond verminderen. Dit komt mede door het zout wat hierin zit. Wij raden het strooien van kunstmeststoffen onder de graszoden af in verband met het risico op verbranding van de wortels. Wilt u toch kunstmest gebruiken doe dit dan niet tijdens zonnige periodes.

Bemesting pakket kopen

Wilt u ervan zeker van zijn dat uw gazon de goede voedingstoffen krijgt? Voor een bemesting pakket voor het gehele jaar bent u bij ons aan het goede adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij het afhalen of versturen van uw gazonbemesting.

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol