• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Rooddraad in gras

Rooddraad in het gazon is een schimmelvorm wat rood van kleur is. Deze gazonziekte is vooral te herkennen aan de roodachtige grassprieten. In het begin is rooddraad vaak een klein dor plekje, maar na een tijdje groeit dit uit tot grote rode vlekken in het gazon. Deze gazonziekte komt voornamelijk voor in nieuwe gazons. Rooddraad komt vooral voor bij roodzwenkgrassoort. Indien u last heeft van rooddraad in het gazon, raden we aan om dit aan te pakken.

Rooddraad gazon     Gras met rooddraad

Hoe ontstaat het?

Rooddraad komt voornamelijk voor van mei tot en met oktober. Deze schimmelziekte komt voornamelijk door een tekort aan stikstof. Dit is vaker het geval in het eerste jaar van een nieuw gazon. Daarnaast kan dit ook veroorzaakt worden door een slechte wortelvorming. Hierdoor is het belangrijk om het eerste jaar al veel aandacht aan uw nieuwe grasmat te geven. Tevens zijn warm en vochtig weer vaak een oorzaak.

Bestrijden

De gemakkelijkste manier om te bestrijden, is door te bemesten met een meststof waar extra stikstof in zit. Tevens is het aan te raden om het gazon met een riek te beluchten. Hierdoor komt er beter zuurstof in de grond en wordt bemesting sneller opgenomen door de wortels. Daarmee loopt ook het water beter de grond in en is de kans op uitdroging kleiner.

Terwijl andere grasziektes vaak schadelijk zijn voor de wortels is dat met rooddraad niet het geval. Indien u bovenstaande stappen doorloopt om te bestrijden, bent u redelijk snel van ervan af.

Wilt u meer informatie over de bestrijding? Neem dan gerust contact met ons op!

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets