• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Paddenstoelen in een nieuwe grasmat

Heeft u een grasmat net aangelegd en zitten er opeens paddenstoelen? Ze zijn geen enkele bedreiging voor uw gazon. Het is een teken van goede kwaliteit grond, die vruchtbaar en nat is. Lees hieronder meer hoe u ze kan verminderen.

Waarom verschijnen paddenstoelen in een nieuwe grasmat?

Tijdens het aanleggen van een nieuw gazon kan organisch materiaal achterblijven tijdens het proces van het leggen, waardoor de bodem gezond is en ideaal voor groei van schimmels. Paddenstoelen gedijen in vochtige en organische omgevingen en dragen bij aan het afbreken van dood plantaardig materiaal. Zij zijn het zichtbare deel van de schimmels die ondergronds leven.

Zijn paddenstoelen schadelijk voor het gazon?

Het zien van paddenstoelen in een nieuw gazon kan onverwachts en onwenselijk zijn voor u, maar ze vormen geen bedreiging voor het gras. Integendeel, ze dragen bij aan het verbeteren van de structuur van de bodem en het afbreken van organisch materiaal. Bovendien zijn de meeste paddenstoelen die in een nieuw gazon groeien niet giftig, dus uw kinderen en huisdieren kunnen blijvend genieten van de grasmat.

Minimaliseren van de groei van paddenstoelen

Om de paddenstoelen in de nieuw aangelegde grasmat te verminderen, zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. Regelmatig maaien: Houdt de grasmat op een gezonde lengte door regelmatig te maaien. Dit minimaliseert de hoeveelheid van paddenstoelen doordat verdere verspreiding voorkomen wordt. Let op: de eerste 2 weken na aanleg, mogen de grasmatten nog niet gemaaid worden.
  2. Beperk overmatig water geven: Geef de grasmatten alleen water als het gazon het nodig is en probeer waterplassen te vermijden. Overmatig water geven aan het gazon kan namelijk bijdragen aan de groei van de paddenstoelen.
  3. Handmatig verwijderen: Paddenstoelen kunt u ook handmatig verwijderen door ze voorzichtig uit de grond te trekken. Hierbij is het belangrijk om minimaal de sporen te verspreiden.
  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx