• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Grasmatten leggen in de zomer

In de zomer hebben we vaak te maken met veel droogte en hoge temperaturen. Toch is het leggen van graszoden zeker mogelijk, alleen heeft het net wat extra aandacht nodig. Hieronder geven wij informatie over alles wat u moet weten om grasmatten te kunnen leggen in de zomer.

De voorbereiding

Voordat u de graszoden kunt leggen is het van belang om de juiste aantal vierkanten meters te bestellen. Het aantal snijverlies is afhankelijk van de vormen van het oppervlakte. Bij een rond stuk is de kans op meer snijverlies groter, dan bij een recht stuk.

Daarnaast moet de ondergrond op de juiste manier geëgaliseerd worden en de PH-waarde moet in orde zijn. Bij een PH-waarde lager dan 6.2 is het raadzaam om kalk te strooien op de ondergrond. Zorg daarnaast dat de toplaag uit minimaal 10 cm zwarte grond bestaat. Daarnaast is het van belang om ervoor te zorgen dat de grond niet te dicht is. Dit heeft namelijk gevolgen voor de wortelgroei van de graszoden.

Tijdens de zomer is het belangrijk om de grond van te voren te bewateren, als deze erg droog is voor het leggen van de graszoden. Een warmere, vochtige ondergrond zorgt voor een snellere aanhechting.

Grasmatten leggen

Bij hoge temperaturen is het van belang om de graszoden na aankomst zo snel mogelijk te leggen. Kies bij voorkeur een dag uit dat er meer bewolking is. Toch graszoden leggen om een warme, zonnige dag? Sproei de graszoden direct na aanleg. Bij grote percelen, is het raadzaam om he teerste aangelegde deel alvast te sproeien. Het gras kan hierdoor niet uitdrogen.

Maaien na het leggen

Na 10 – 14 dagen kunt u de eerste keer starten met het maaien van het gazon, circa 1 tot 2 keer in de week. Daarnaast is het van belang om de snijhoogte van de grasmaaier in te stellen tussen de 5 en 6 cm(in de zomer). Door het gras langer te laten is het gras beter beschermd tegen hoge temperaturen en houdt het vocht beter vast. Als de temperaturen weer beetje afnemen (onder de 25 graden) is een snijhoogte 4 – 4,5 cm voldoende.

Sproeien na het leggen

Graszoden in de zomer sproeien, kan het beste in de ochtend, middag en avond, 1 uur per keer. Bij hoge temperaturen(30 graden +) dienen de grasmatten de gehele dag door gesproeid te worden. Zo voorkomt u uitdroging van de graszoden. In de felle zon sproeien kan zolang u lang genoeg sproeit.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen