Hanepoot gazon

Lange stengels met diepe wortels en aartjes in het gras? Dan heeft u waarschijnlijk last van hanepoot in het gazon. Hanepoot, ook wel zevenblad of vogelvoet genoemd, is een 1-jarige hardnekkige onkruidsoort in het gras. Ze staan bekend als een lastig onkruid dat moeilijk te verwijderen is. Hoe u het beste om kunt gaan met de ongewenste hanepoot in het gras, leest u hier.

Hanepoot: een onkruidsoort

De hanepoot komt vaak op de één of andere dag voor in het gazon. Tenminste dat lijkt zo. Vaak zit deze onkruid al in de grond voordat er überhaupt nieuw gras in ligt. Dit maakt het dus erg lastig om te bepalen of u last krijgt van hanepoot. Hanepoot staat bekend als diepe wortelaars, ze zijn soms wel tot 40 cm diep geworteld. Hierdoor is de kans dat de hanepoot zich al enkele maanden aan het ontwikkelen is, voordat hij naar buiten groeit.

Hanepoot gazon bestrijden

Zoals we hierboven al beschrijven, is hanepoot een hardnekkig onkruidsoort die moeilijk te bestrijden is. Wel zijn er een aantal, helaas tijdrovende manieren, om van ze af te komen. Om er zeker van te zijn dat de hanepoot niet meer terug komt, kunt u ze één voor één uitsteken inclusief wortels. Wanneer niet alles wordt uitgestoken, groeit het weer uit tot een nieuwe hanepoot.

De grootste vijand van de hanepoot is vorst. Door de vorst gaat de onkruidsoort dood. Omdat het een 1-jarige plan is, kunt u wachten op de vorstperiode. De hanepoot vriest uiteindelijk kapot en komt niet meer terug. We raden het af om ze kapot te spuiten, al het goeds in de grond gaat dan immers ook kapot.

Meer weten over grasziektes of onderhoud.

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Wij leveren vanaf 30m2.

m2
Eerstvolgende leverdata
vr
29
jan
di
2
feb
wo
3
feb
do
4
feb
vr
5
feb