• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Gras verwijderen

Wilt u het huidige gras verwijderen omdat u een nieuw gazon wilt aanleggen? Dat kan een flinke klus zijn. Een oude grasmat kan namelijk erg vastgegroeid zijn, waardoor het met een schep lastig te verwijderen is. Bij grote oppervlaktes is het een optie om een graszodensnijder te huren. Door middel van deze machine verwijdert het oud gras machinaal. Het oude gras verwijderen met een graszodensnijder is minder intensief en meer zorgvuldig dan het gebruik van een schep. Hoe u dit kunt aanpakken, leest u hier.

   

Gras verwijderen, machinaal of met de schep?

Bij het oud gras verwijderen, dient u er rekening mee te houden dat de grasmat inclusief laag wortels verwijderd wordt. De gemiddelde dikte van een te verwijderen grasmat is rond de 2 à 3 cm. Het gebruik van een graszodensnijder is een makkelijke manier die helpt met het juist weghalen van de grasmat inclusief wortels. Een graszodensnijder werkt het beste op kort-gemaaid gras.

Wilt u de graszoden met de schep eruit steken? Zorg dat u de volledige grasmat met de wortels eruit haalt. Indien de wortels in de grond blijven zitten, kan de ondergrond gaan klonteren. Een manier om dit te verhelpen, is om de grond na het verwijderen van het oud gazon te frezen. De wortel laag wordt dan doorgesneden en omgewoeld.

Oud gras in grond frezen/spitten

Wij raden het af om de afgestoken grasmat in de grond te stoppen of te frezen. Doordat het oude gras enkele centimeters dik zijn, bestaat er een kans dat het gaat verzakken achteraf. Een oude grasmat kan namelijk in de grond gaan rotten en hierdoor vergaan waarna de grond gaat verzakken. Vandaar dat het de beste oplossing is om het afgestoken gras af te voeren. Wellicht kunt u de afgestoken grasmat lossen bij uw gemeente of een groenrecyclingbedrijf.

Heeft u vragen over het verwijderen van oud gras? We horen het graag!

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol