Oud gras verwijderen

Wilt u uw huidige gras verwijderen omdat u een nieuw gazon wilt leggen? Dat kan een flinke klus zijn. Een (oude) grasmat kan namelijk erg vastgegroeid zijn, waardoor hij met een schep lastig te verwijderen is. Bij grote oppervlaktes is het een optie om een graszodensnijder te huren. Deze machine verwijderd het oud gras machinaal. Het oude gras verwijderen met een graszodensnijder is minder intensief en is meer zorgvuldig dan het gebruik van een schep. Hou u dit kunt aanpakken, lees u hier.

 Gras verwijderen, machinaal of met de schep?

Sommige gazon zijn gemakkelijk met een schep te verwijderen, terwijl andere gazons een zware karwei zijn. Bij het oud gras verwijderen dient u er rekening mee te houden dat u de grasmat inclusief laag wortels verwijderd. De gemiddelde dikte van een te verwijderen grasmat is rond de 2cm. Het gebruik van een graszodensnijder helpt u met het juist weghalen van de grasmat inclusief laag wortels. Een graszodensnijder werkt het beste op kortgemaaid gras.

Wilt u de graszoden met de schep eruit steken? Zorg dat u de volledige grasmat met de wortels eruit haalt. Indien de wortels in de grond blijven zitten, kan de ondergrond gaan klonteren. Een manier om dit te voorkomen, is om de grond achteraf te frezen. De wortellaag wordt dan doorsneden en omgewoeld.

Oud gras in grond frezen/spitten

Wij raden het af om de afgestoken grasmat in de grond te stoppen of te frezen. Doordat het (oude) gras enkele centimeter dik zijn, is er een kans op verzakkingen achteraf. De oude grasmatten kunnen namelijk gaan rotten en hierdoor vergaan. Het beste is om het afgestoken gras af te voeren. U kunt het oude gras met kruiwagens in een container of op een aanhangwagen rijden. Wellicht kunt u de afgestoken grasmat lossen bij uw gemeente (milieustraat).

Heeft u vragen over het verwijderen van oud gras? We horen het graag!

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Wij leveren vanaf 30m2.

m2
Eerstvolgende leverdata
di
22
sep
wo
23
sep
do
24
sep
vr
25
sep
di
29
sep