Engerlingen gazon

Engerlingen in het gazon is al vervelend genoeg. Ze kunnen namelijk een enorme schade aan het (nieuwe) gazon aanrichten. Het is daarom belangrijk om de engerlingen vroegtijdig te herkennen en te bestrijden. De larf van de meikever, de engerling, is namelijk goed te bestrijden met aaltjes. Hoe dit precies werkt,  leest u hieronder.

Wat zijn engerlingen?

Engerlingen zijn kleine witte larven die afkomstig zijn van de kever. Ze bevinden zich veelal in het gras, aangezien de graswortels namelijk een voedingsbron voor de engerling zijn. De meestvoorkomende engerling is de larf van de meikever. Maar ook andere kevers als de johanneskever, junikever en neushoornkever hebben larven die engerlingen worden genoemd. Als volwassen kever doet de insect weinig kwaad voor het gazon. Vooral de larf kan een grote schade aanrichten aan uw grasmat. Gemiddeld leeft een engerling 2 jaar, daarna ontpoppen ze tot een kever.

Engerlingen in gazon?

Ziet u witte larven in uw gras? Dan is de kans groot dat het om de engerling gaat. De witte larven zijn te herkennen aan de goudbruine kop en het C-vormige lijf. Engerlingen hebben stevige kaken en eten aan de wortels van uw gazon. Daarnaast zijn vogels dol op de engerlingen. De vogels pikken engerlingen uit het gras, wat nog meer schade geeft aan het gazon. De pikkende vogels woelen namelijk het gazon om. Om de schade te beperken, is het belangrijk om direct te beginnen met de bestrijding.

Aaltjes tegen engerlingen

De meest effectieve manier om engerlingen te bestrijden is met biologische aaltjes. Aaltjes zijn microscopisch kleine parasieten. Ze zitten van nature al in de grond en zijn de vijand van plaaginsecten of larven van insecten. Indien er te weinig aaltjes in de grond zitten, krijgen larven de overhand. Dan is het bijzetten van aaltjes een optie om ervoor te zorgen dat alles weer in verhouding komt. Voor een effectief resultaat is het is aan te raden om twee keer aaltjes uit te zetten met een tussenperiode van minimaal 6 maanden. Zodra de kever uitvliegt legt hij namelijk weer eitjes en deze worden helaas niet door de aaltjes opgegeten.

Bestrijding engerlingen gazon: aaltjes

Bij Schelfhout Graszoden hebben we biologische bestrijdingsmiddelen met hoge slagingskans om van de engerlingen af te komen. Wilt u ook snel af van de engerlingen of misschien wel emelten? Dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Het bestrijdingsmiddel kan gemakkelijk per post worden thuisgestuurd zodat u snel aan de slag kunt.

Advies nodig?

0474 092559

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Wij leveren vanaf 30m2.

m2
Eerstvolgende leverdata
di
10
dec
vr
13
dec
di
17
dec
vr
20
dec
di
7
jan