Speelgras kopen?

Het speelgras dat wij leveren is uitermate geschikt voor gazons waar regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Ons meest verkochte gras is dan ook speelgras. Speelgras kan voor vrijwel alle doeleinde gebruikt worden en het is ook nog eens erg scherp geprijsd. Doordat wij specialist zijn in het leveren van speelgras zorgen wij ervoor dat de grasmat pas wordt geoogst als de grasmat volledig volgroeid en dicht bezet is met grassprieten. Wilt u graag speelgras afhalen of laten bezorgen? Bestellen kan gemakkelijk via ons bestelformulier op de website. Ook de grassoorten campinggras en schaduwgras zijn via hier te bestellen.

Kenmerken van speelgras

Het speelgras gazon bestaat uit 3 verschillende grassoorten. Deze grassoorten zorgen samen voor een sterke grasmat die er ook nog eens erg mooi uitziet. Het beschikt voor 50% uit roodzwenkgras.

Roodzwenkgras is een fijn gazon dat goed tegen schaduw kan. Dit soort gras groeit dan ook goed op zandgrond maar ook op zwaardere kleigrond. Ons speelgras bestaat voor 30% uit Engels raaigras. Engels raaigras is een sterk gras dat goed tegen betreding kan. Doordat Engels raaigras sterk in de breedte groeit zorgt het voor een volle dichte grasmat. De overige 20% bestaat uit veldbeemdgras. Veldbeemdgras is bijna niet weg te denken in een gekweekte volle grasmat. Doordat veldbeemdgras voor stevigheid zorgt is deze grassoort een belangrijk onderdeel in een goede grasmat.

Wanneer speelgras leggen?

In principe kunnen speelgras grasmatten het hele jaar rond gelegd worden. Echter is het oogsten van grasmatten niet mogelijk als er vorst in de grond zit. Hierdoor kunnen wij met vorst geen grasmatten leveren. De beste periode om speelgras grasmatten te leggen is in de maanden maart t/m oktober. Voor tips omtrent het leggen van speelgras grasmatten kunt u het beste op de pagina ‘zelf graszoden leggen’ kijken. Onze grasmatten worden dagelijks vers gesneden en worden direct met eigen transport vers bij de klant thuis geleverd. Zo geniet u binnen één dag van een prachtig speelgazon in uw eigen tuin.

Advies nodig?

0474 092559

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Wij leveren vanaf 30m2.

m2
Eerstvolgende leverdata
di
26
mrt
wo
27
mrt
do
28
mrt
vr
29
mrt
di
2
apr