Rooddraad gazon

Rooddraad in het gazon is een schimmelvorm wat rood van kleur is. Deze gazonziekte is vooral te herkennen aan de roodachtige grassprieten. In het begin is rooddraad vaak een klein dor plekje, maar na een tijdje groeit dit uit tot grote rode vlekken in het gazon. Deze gazonziekte komt voornamelijk voor in nieuwe gazons. Rooddraad komt vooral voor bij roodzwenkgrassoort. Indien u last heeft van rooddraad in het gazon, raden we aan om dit aan te pakken.

Hoe ontstaat rooddraad in gazon?

Rooddraad komt voornamelijk voor van mei tot en met oktober. Deze schimmelziekte komt voornamelijk door een tekort aan stikstof. Dit is vaker het geval in het eerste jaar van een nieuw gazon. Rooddraad kan daarnaast ook veroorzaakt worden door een slechte wortelvorming. Hierdoor is het belangrijk om het eerste jaar al veel aandacht aan uw nieuwe grasmat te geven. Tevens zijn warm en vochtig weer vaak de oorzaak van rooddraad.

Rooddraad bestrijden

De gemakkelijkste manier om rooddraad te bestrijden, is om te bemesten met een meststof waar extra stikstof in zit. Tevens is het aan te raden om het gazon met een riek te beluchten. Hierdoor komt er beter zuurstof in de grond en wordt bemesting sneller opgenomen door de wortels. Daarmee loopt ook het water beter de grond in en is de kans op uitdroging kleiner.

Terwijl andere grasziektes vaak schadelijk zijn voor de wortels is dat met rooddraad niet het geval. Indien u bovenstaande stappen doorloopt om rooddraad te bestrijden, bent u redelijk snel van rooddraad af.

Wilt u meer informatie over de bestrijding van rooddraad? Neem dan gerust contact met ons op!

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Betaal online via Bancontact, creditcard of contant bij levering.

m2
Eerstvolgende leverdata
vr
1
jul
ma
4
jul
di
5
jul
wo
6
jul
do
7
jul