Rooddraad gazon

Rooddraad in het gazon is precies zoals de naam het zegt: rooddraad, ofwel rode draadjes in het gazon. Deze gazonziekte is goed te herkennen aan rode draadachtige grassprieten. In het begin is het vaak een klein dor plekje, maar na een tijdje groeit dit uit tot grote rode vlekken in het gazon. Deze gazonziekte is een schimmel en komt voornamelijk voor in nieuwe gazons die aangelegd zijn door middel van graszoden. Rooddraad zit vooral in het mengsel roodzwenkgras. Speelgras graszoden bestaan voor 50% uit dit mengsel. Indien u last heeft van rooddraad in het gazon, raden we aan om dit zo snel mogelijk aan te pakken.

Hoe ontstaat rooddraad in gazon?

Rooddraad komt voornamelijk voor van mei tot en met oktober. Rooddraad in het gazon komt voornamelijk door een tekort aan stikstof. Dit is vaker het geval in het eerste jaar van het nieuwe gazon. Daarnaast kan rooddraad veroorzaakt worden door een slechte wortelvorming. Tevens is warm en vochtig weer vaak de oorzaak van rooddraad. Hierdoor is het belangrijk om het eerste jaar al veel aandacht aan uw nieuwe grasmat te geven. Zo voorkomt u grasziektes als rooddraad.

Rooddraad bestrijden

Om rooddraad te bestrijden dient u dit zorgvuldig te verwijderen. De gemakkelijkste manier is om te bemesten met een bemesting waar extra stikstof in zit. Tevens is het aan te raden om eerst het gazon met een riek te beluchten. Hierdoor komt er weer zuurstof in de grond en wordt de bemesting sneller opgenomen door de wortels. Daarmee loopt water ook weer beter de grond in en is de kans op uitdroging van het gazon ook kleiner.

Terwijl andere grasziektes vaak schadelijk zijn voor de wortels is dat met rooddraad niet het geval. Indien u bovenstaande stappen doorloopt om rooddraad te bestrijden, bent u snel af van de rooddraad.

Wilt u meer informatie over de bestrijding van rooddraad? Neem dan gerust contact met ons op!

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Wij leveren vanaf 30m2.

m2
Eerstvolgende leverdata
di
1
dec
wo
2
dec
do
3
dec
vr
4
dec
di
8
dec