Regenwormen in gazon

Indien uw gazon vol ligt met kleine hoopjes grond is de kans groot dat u last heeft van regenwormen. Terwijl dit erg vervelend is, is het een plaag die geen kwaad kan voor uw gras. Het is namelijk zo dat regenwormen in het gazon ervoor zorgen dat de grond luchtig blijft en water goed weg kan lopen. Hoewel de zandhoopjes op het gras vervelend zijn, is het daarentegen goed voor het bodemleven van uw tuin.

Last van regenwormen in het gazon

Regenwormen zitten vrijwel overal in de grond. Hoewel ze helemaal geen kwaad kunnen is het niet prettig om last van regenwormen in het gazon te hebben. Regenwormen nemen de grond mee naar boven en dat zorgt ervoor dat u last krijgt van regenwormen in het gazonoppervlakte. Voornamelijk in vochtige grond leven regenwormen graag. Bij deze grondsoorten krijgt u extra last van regenwormen in het gazon bij regen en vochtige periodes.

Regenwormen bestrijden

Regenwormen zijn moeilijk te bestrijden en doordat ze niet direct schadelijk zijn voor het gazon is het bestrijden van regenwormen niet altijd noodzakelijk. Tenzij de overlast te erg wordt. U kunt dan regenwormen bestrijden door midden van met een hark het gazon te harken. Hierdoor worden de zandhoopjes op het gazon verdeelt en voorkomt u dat het een grote hoop wordt.

Regenwormen in de grond

Hoewel regenwormen voor uw gevoel alleen maar nadelen met zich meebrengen heeft de regenworm vrijwel enkel voordelen. Zoals de naam al zegt zorgt een regenworm ervoor dat regenwater beter de grond in loopt. Daarnaast is de regenworm een fijn hulpmiddel om de grond te verbeteren. Ze verteren namelijk organische materiaal en daardoor bestrijden ze mossen en onkruiden in het gazon.

Wilt u meer informatie over regenwormen in de grond? Schelfhout Graszoden staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Betaal online via Bancontact, creditcard of contant bij levering.

m2
Eerstvolgende leverdata
vr
27
mei
ma
30
mei
di
31
mei
wo
1
jun
do
2
jun