Paddenstoelen gazon

Paddenstoelen komen vaak voor bij nieuw aangelegde grasvelden. Dit gebeurt vooral bij warme weersomstandigheden en/of broeierig weer. Gelukkig zijn paddenstoelen niets om u zorgen over te maken. Aangezien de grasmatten bij het kweekproces stikstof gespoten krijgen wortelen de grasmatten snel vast. De meststoffen die niet direct door de grasmat worden opgenomen kunnen ervoor zorgen dat er paddenstoelen ontstaan. Deze paddenstoelen zijn niet schadelijk en zullen vanzelf verdwijnen. U kunt deze paddenstoelen van uw gazon maaien en na een tijdje zult u merken dat deze niet meer terug komen!

Paddenstoelen

Paddenstoelen in het gazon is een normaal proces en dit is niet schadelijk voor het gazon. Ze wormen zich een weg door de grasmat en komen boven uw gazon uit. Paddenstoelen worden ook wel zwammen genoemd en komen voor in diverse afmetingen. Soms zijn het maar enkele paddenstoelen in het gazon maar het kunnen er ook vele zijn waardoor het hele gazon vol staat met paddenstoelen. Gelukkig zijn de paddenstoelen in uw gazon dus niet schadelijk en verdwijnen ze ook weer vanzelf!

Oorzaak van paddenstoelen in gras

Zoals overal in de natuur kunnen ook in het gazon paddenstoelen voorkomen. Paddenstoelen groeien uit schimmels en deze zitten meestal in goede voedselrijke grond. Indien er dus paddenstoelen in gras zitten betekent dit niet dat de ondergrond niet goed is. De ondergrond is eigenlijk erg rijk aan meststoffen, daarom groeien de paddenstoelen er zo goed op. Voornamelijk wanneer het warm en vochtig weer is komen de schimmels tot leven en worden deze schimmels paddenstoelen.

Paddenstoelen bestrijden

Paddenstoelen bestrijden kan op verschillende manieren. U kunt ze er met de hand uitsteken of u kunt een middel kopen tegen paddenstoelen. Bovendien is het verstandig om uw gazon vaker te maaien, dit verkleint de kans namelijk op paddenstoelen. Paddenstoelen bestrijden kan ook door het gazon te beluchten. Beluchten is niet meer dan gaten prikken in het gazon met een riek. Meer informatie, neem dan contact op.

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Betaal online via Bancontact, creditcard of contant bij levering.

m2
Eerstvolgende leverdata
vr
1
jul
ma
4
jul
di
5
jul
wo
6
jul
do
7
jul