Gras sproeien

Gras kan niet zonder water. Daarom is gras sproeien erg belangrijk. Water is immers de eerste levensbehoefte van gras. De bevochtigingsgraad van het gras is van groot belang. Het gras mag niet té nat en niet té droog zijn. Controleer daarom regelmatig de vochtigheidsgraad van uw gazon. Aan de hand hiervan kunt u in de gaten houden of het gazon vochtig genoeg is.

Is er verschil tussen nieuw of bestaand gazon sproeien?

Een nieuw gazon sproeien dient de eerste twee weken na de aanleg volop te gebeuren. De wortels zijn nog niet vast gegroeid en gaan hierdoor nog niet zelf op zoek naar water. Dat betekent dat u zo’n 1,5 uur per dag dient te sproeien. Indien de temperaturen hoog(> 25 graden) zijn, raden wij aan om minstens 3 keer per dag 1,5 uur te sproeien. Na 2 weken zijn de wortels aangehecht waardoor ze zelf water gaan zoeken. Het besproeien kunt u dan afbouwen.

Een bestaand gazon sproeien

Bij een bestaand gazon zijn de wortels al aangehecht waardoor het dagelijks sproeien niet van toepassing is. De grasmat haalt het water dan zelf uit de grond. Een bestaand gazon dient circa 2 à 3 keer per week te worden besproeit. U kunt een aantal uren achter elkaar sproeien, het liefst in de ochtend of avonduren. Bij extreem warme temperaturen raden wij aan om uw gazon om de dag te sproeien, dit mag een aantal uren achter elkaar zijn.  Het besproeien van het gazon zoals bovengenoemd staat beschreven, is als er geen neerslag is. Indien er wel neerslag is, dient u de aantallen aan te passen. Neem hierover gerust contact op.

Handmatig of automatisch gras sproeien

Met de tuinslag of een zwenksproeier kunt u gemakkelijk het gras besprenkelen. Verzet de sproeier als het gazon niet volledig wordt geraakt. Vooral de hoeken zijn belangrijk, deze drogen namelijk snel uit. Indien u ervoor kiest om het gras automatisch te laten besproeien, is een sproei installatie de oplossing. Hierbij heeft u geen omkijken meer naar het sproeien van het gazon en wordt het automatisch voorzien van voldoende water.

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Betaal online via Bancontact, creditcard of contant bij levering.

m2
Eerstvolgende leverdata
vr
27
mei
ma
30
mei
di
31
mei
wo
1
jun
do
2
jun