Bladvlekkenziekte gazon

Bladvlekkenziekte is een ziekte die voornamelijk de bladeren van het gras aantast. In tegenstelling tot vele andere ziektes komt bladvlekkenziekte ook voor in andere planten in de tuin. Bladvlekkenziekte is eigenlijk zoals de naam het zegt een ziekte in het blad van het gras. Bladvlekkenziekte in gras is goed te herkennen aan vlekjes die zich op het blad van de grasplant bevinden. Wat begint met kleine vlekjes zal snel uitgroeien tot grotere vlekken wat uiteindelijk zal resulteren in een slecht gazon.

Wanneer heb ik Bladvlekkenziekte in het gazon?

Bladvlekkenziekte komt vooral in het voor- en najaar voor. Dit heeft als grootste oorzaak dat deze seizoenen een wisselende temperatuur kunnen hebben. Hierdoor zijn de groeiomstandigheden niet optimaal. Een andere oorzaak van bladvlekkenziekte is dat de plant een tekort heeft aan stikstof en aan kalium.

Bestrijding van Bladvlekkenziekte

Het tijdig bemesten en regelmatig maaien van het gazon is een belangrijke factor om bladvlekkenziekte te voorkomen. Indien u last heeft van bladvlekkenziekte kunt u het beste het gazon vaak maaien. Het gras dat u gemaaid heeft, voert u af en laat u dus niet op het gazon liggen. Daarna strooit u de juiste bemesting op het gazon om er groei in te brengen en ervoor te zorgen dat de bladvlekkenziekte eruit groeit. In het voorjaar kunt u het beste seizoensbemesting gebruiken om bladvlekkenziekte te bestrijden. In het najaar kunt u beter een najaarsbemesting gebruiken waar extra kalium in zit. Op die manier bent u het snelste af van bladvlekkenziekte in uw gazon.

Wij van Schelfhout Graszoden adviseren u graag over de juiste bemesting om uw bladvlekkenziekte te bestrijden. Mocht u vragen hebben kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via onze contactgegevens.

Advies nodig?

089 680478

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Betaal online via Bancontact, creditcard of contant bij levering.

m2
Eerstvolgende leverdata
vr
27
mei
ma
30
mei
di
31
mei
wo
1
jun
do
2
jun