• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Mulchen, bescherming voor uw gras

Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw gazon gezonder en groener te maken, dan is mulchen precies wat u kan doen. Mulchen is een praktijk die al lang wordt gebruikt door tuiniers over de hele wereld vanwege de vele voordelen die het biedt voor de gezondheid van uw gras.

Wat is Mulchen?

Mulchen is het proces waarbij het gemaaide gras terug in het gazon wordt verspreid in plaats van te worden opgevangen en weggegooid. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een mulchmaaier, die het gras fijn hakt en het direct terug in het gazon verspreidt. Het resultaat is een laagje organisch materiaal dat op de bodem van het gazon blijft liggen.

Waarom Mulchen?

Mulchen biedt tal van voordelen voor uw gazon. Ten eerste dient het als een natuurlijke meststof, omdat het gemaaide gras organisch materiaal bevat dat rijk is aan voedingsstoffen. Dit helpt om de bodem te voeden en bevordert een gezonde groei van het gras. Bovendien helpt mulchen ook om vocht vast te houden in de bodem, waardoor uw gazon beter bestand is tegen droogte. Daarnaast kan mulchen helpen om onkruidgroei te verminderen door een dichte laag te vormen die het moeilijker maakt voor onkruidzaden om te kiemen.

Hoe Mulchen?

Het mulchen van uw gazon is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van een mulchmaaier. Zorg ervoor dat de messen van de maaimachine scherp zijn voor een optimaal resultaat. Maai het gras op de gewenste lengte en laat het gemaaide gras vervolgens op het gazon liggen. Zorg ervoor dat u niet te veel maait, want een te dikke laag gemulcht gras kan verstikking van het gras veroorzaken. Als u merkt dat er toch te veel gemulcht gras op het gazon ligt, kunt u het verspreiden met een hark.

Nadelen van Mulchen

Naast de vele voordelen, heeft mulchen ook nadelen. Dit geldt voornamelijk als u veel onkruid en/of grasziekten heeft in uw gras. Doordat het afgemaaide gras niet wordt afgevoerd, verspreidt dit snel door het hele gazon. De grasziektes waar u vooral alert bij moet zijn roest, hanenpoot en wildgras.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol