• Vrijblijvend advies
 • Dagverse grasmatten
 • Experts sinds 1992

De beste grasmaaiers voor het gazon

Wat is nou de beste grasmaaier voor het gazon? Een goede grasmaaier voor het gazon hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van het gazon, het terrein, voorkeuren en budget. Er zijn verschillende gazonmaaiers in omloop:

 1. Duwmaaier (handmaaier): Ideaal voor kleinere gazons en milieuvriendelijk omdat ze geen brandstof verbruiken. Ze zijn stil, gemakkelijk te gebruiken en vereisen weinig onderhoud.
 2. Elektrische grasmaaier: Deze zijn perfect voor kleinere tot middelgrote gazons. Ze zijn milieuvriendelijk (vooral als je een elektrische maaier op batterijen gebruikt), redelijk stil en vereisen minder onderhoud dan benzinegrasmaaiers.
 3. Accu grasmaaier: Deze zijn vergelijkbaar met elektrische grasmaaiers, maar ze werken op oplaadbare batterijen. Ze zijn handig omdat ze geen snoer hebben, maar let op de batterijduur als je een groter gazon hebt.
 4. Benzinegrasmaaier: Deze zijn krachtiger en geschikt voor grotere gazons en moeilijk terrein. Ze zijn echter luider en produceren uitlaatgassen. Benzinegrasmaaiers vereisen ook meer onderhoud.
 5. Robotmaaier: Deze maaiers zijn ideaal voor mensen die weinig tijd hebben of geen zin hebben om zelf het gras te maaien. Ze werken automatisch en kunnen worden geprogrammeerd om regelmatig het gazon te maaien.
 6. Zitmaaier: Voor zeer grote gazons of commerciële toepassingen kan een zitmaaier de beste keuze zijn. Ze zijn echter duurder, nemen meer ruimte in beslag en vereisen meer onderhoud dan andere typen grasmaaiers.

De beste grasmaaier met mulchfunctie

Het maaien van het gazon met een mulchfunctie kan veel voordelen bieden voor de gezondheid van het gazon. Door regelmatig het gazon te mulchmaaien, krijgt het gazon meer voedingstoffen uit het gemaaide gras, wat resulteert in een gezonder en dichter gazon. De beste gazonmaaiers met mulchfunctie zijn robotmaaiers. Deze zelfrijdende gazonmaaiers beschikken altijd over een mulchfunctie.

Maaihoogte grasmaaier gazon instellen

Het instellen van de maaihoogte van uw grasmaaier is belangrijk voor een gezond gazon. Aan het begin van het voorjaar en in de zomer stelt u de grasmaaier nog hoger in circa op 5.5 cm. Vanaf april t/m eind juni kunt u een maaihoogte instellen van 4.5 cm.

 • Pagina delen
 • F
 • P
 • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube