• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Gazon voorbereiden op het einde van het jaar

De laatste paar maanden van het jaar zijn van start gegaan. Graag geven wij u hier informatie over hoe u het gazon klaar kunt maken voor het nieuwe jaar! Goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder leggen wij u graag uit welke voorbereidingen van groot belang zijn.

September, de laatste maand om het gazon te bemesten

In het najaar de laatste bemesting gelijkmatig over het gazon verspreiden. Door de najaar bemesting te gebruiken gaat het gazon sterk de winter in, dit komt door de extra kalium die in de bemestingskorrels is verwerkt.

Oktober, maai het gras!

De temperaturen laten het nu nog toe om het gras te maaien. Daarom mag in oktober het gras op z’n laatst gemaaid worden. Maai het gras zo’n 5 tot 6 cm deze periode. Doordat het gras op deze lengte word gemaaid, hebben ziektes in de winter minder de kans om tussen de grasmatten te komen.

December, de tijd van bekalken is aangebroken

Kalkkorrels hebben een goede werking op de bodem. Omdat de zuurtegraad in de ondergrond veranderd in de winterperiode is het belangrijk dat de zuurtegraad op peil word gebracht. Door in de wintermaanden (december of januari) kalk over het gazon te verspreiden wordt de zuurtegraad weer herstelt. De zuurtegraad dient tussen 5,5 en 6,5 pH te zijn. Doordat de zuurtegraad op peil is gebracht, neemt het gazon de rest van het jaar de voedingstoffen beter op.

Start het onderhoud in maart

In maart begint het gras weer te groeien, waardoor het de eerste keer gemaaid mag worden. Hierna de voorjaarsbemesting over het gras heen verspreiden, in de voorjaarbemesting zitten dé voedingstoffen voor de zomer. Ook zitten er organische stikstoffen in voor de groei. Mocht u last hebben van kale plekken, in maart is het ook de ideale tijd om gras bij te zaaien.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Zeer tevreden!
Vriendelijk benaderd aan de telefoon en voorzien van duidelijke informatie.
Levering werd netjes aangegeven middels track and trace link.
Op vraag werd de levering achter de poort geplaatst aangezien we niet aanwezig konden zijn tijdens levering.
Bij thuiskomst stond alles netjes klaar dus was het nog maar een kwestie van leggen.
Mooie kwaliteit van graszoden, mooi groen en stevig gras.
Het eindresultaat mag er dan ook wezen!
Wij kunnen niet wachten tot we voor de volle 100% van het gras kunnen gaan genieten!

5/5
Wendy de Groof

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx