• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Grasonderhoud maart

Met het voorjaar weer op komst zijn we druk in de weer met onze tuinen én daar hoort ook het gazon bij. Maart is, afhankelijk van het weer, een ideale maand om het gazon voor te bereiden op de rest van het jaar. Dus wanneer de vorst voorbij is en de temperaturen stijgen kunnen we starten met het grasonderhoud van maart.

Geel gras maart?

Na een lange winter eventueel gepaard met sneeuw en vorst, is het gras niet meer zo groen. Door weinig zonlicht en geen bemesting is jouw groene grasveld in een geel oppervlakte veranderd. Geel gras is natuurlijk erg vervelend, maar is in dit geval niet zorgelijk. Indien de zon weer gaat schijnen en je de eerste laag bemesting over het gazon hebt gestrooid, is de groene kleur zo weer terug.

grasonderhoud maart     gras bijzaaien gazon

Gazononderhoud maart?

Om het gras weer ‘voorjaarklaar’ te maken, moet je aan de slag met bemesten. Bemesting is één van de belangrijkste factoren om het gele gras weer groen te krijgen. Bemesten kun je het beste doen met een organische graszodenbemesting. Bij voorkeur wordt er gebruik gemaakt van een NPK-waarde van 9-3-6. Organische bemesting werkt in de meeste gevallen drie maanden en geeft het beste resultaat. Naast het bemesten, is het tijd om de grasmaaier weer uit de schuur te halen. Wanneer de temperaturen stijgen boven +10 graden, dan begint het gras namelijk te groeien. Maai de eerst keer van het seizoen op de hoogste stand.

Verticuteren voorjaar?

Het voorjaar is de periode om het gras te verticuteren. Het voordeel van verticuteren in de lente is dat je het gras klaar stoomt voor aankomend jaar. Met verticuteren haal je oud gras, onkruid en mos door middel van een verticuteerhark of verticuteermachine uit het huidige gazon. Nadat je alle bovengenoemde stappen hebt uitgevoerd, kun je kijken of er eventuele kale plekken bijgezaaid kunnen worden. Bij grotere kale plekken kun je ze ook dicht leggen met graszoden.

Het gazon in maart

Zoals je misschien al doorhebt, is maart een belangrijke maand voor het gazon. Bij een goede verzorging kun je ook dit jaar weer genieten van een stralende grasmat. Tevens is maart ook de geschikte maand om uw graszoden opnieuw te (laten) leggen. Graszoden wortelen namelijk binnen twee weken, waardoor je al kunt genieten van een gezonde grasmat in het begin van het voorjaar!

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen met het grasonderhoud in maart? Tindemans Graszoden levert en legt dagelijks graszoden. Bereken direct jouw prijs voor graszoden in het voorjaar op onze website. Vergeet ook niet om onze onderhoudskalender te downloaden.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

gazon met sneeuw
21 February 2022

Gras herstellen na de winter

Kalkkorrels gazon
2 December 2021

Kalk gazon strooien

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol