• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Herfstbladeren

De herfst is van start gegaan en dat betekent dat de herfstbladeren weer van de bomen vallen en op het gazon terecht komen. Hieronder geven wij je uitleg over wat precies te doen in deze situatie.

Herfstbladeren op gazon laten liggen?

Bladeren kunnen voor schade zorgen aan het gazon, de (vochtige) bladeren verstikken namelijk het gras en zorgen ervoor dat er geen daglicht meer bij kan. Hierdoor krijgt het gazon een gelige kleur.
Indien het gras langdurig geen daglicht krijgt, kan het zelfs voorkomen dat het gazon gaat afsterven. Het grasplantje verstikt met als resultaat kale plekken of schimmels. Vooral in het voorjaar zal je dit ook zien; op de plekken waar bladeren hebben gelegen, zal het gras niet of slecht groeien. De grasplantjes zijn dan verstikt geraakt en kunnen daardoor niet verder groeien.

Herfstbladeren gazon     herfstbladeren op gazon

Verwijder de herfstbladeren van jouw gazon!

Grashark

Hark de bladeren bij elkaar en verwijder deze van uw gazon. Het gebruiken van een grashark is de eenvoudigste methode om bladeren te verwijderen.
Let op: Indien de bladeren vochtig of nat zijn, kan het extra glad zijn. Dus wees voorzichtig!

Grasmaaier

Het is ook mogelijk de bladeren te verwijderen met de grasmaaier. ‘Maai’ de bladeren van jouw gazon! Zet de grasmaaier op de hoogste stand om de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat alleen de bladeren worden meegenomen door de grasmaaier (niet het gras).
Let op: Maaien kan alleen als het gazon droog is, indien het gazon vochtig of nat is komen er flinke sporen in het gazon.

Bladblazer inclusief bladzuiger

Met een bladblazer kun je de bladeren bij elkaar blazen. Zodra de bladeren bij elkaar liggen, zuig je ze op en zijn ze verwijdert.
Let op: Zorg dat je de bladblazer horizontaal genoeg houdt. Indien je dit niet doet is de kans groot dat het gras beschadigd wordt.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts