• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Grasonderhoud oktober

Oktober is de maand dat de temperaturen aanzienlijk dalen. Er valt meer regen en de eerste vorst aan de grond is gemeten. Ook vallen de laatste bladeren van de bomen en is er van tuinonderhoud nog amper spraken. Toch is november juist een erg geschikte maand om het gazon voor te bereiden op de kille wintermaanden. Met onze tips voor het grasonderhoud in november houdt je jouw gazon groen en gezond!

De voorbereidingen

Door de vele bladeruitval heb je kans dat het gazon vol ligt met bladen en takken. Wij raden aan om deze zo snel mogelijk van het gazon te verwijderen. Het gras krijgt hierdoor weinig lucht en ziektes en plagen hebben hierdoor een grotere kans in het gazon. Controleer daarbij regelmatig of het water goed wegloopt. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan de blijvende natte plekken op het gazon. Indien het water op het gazon blijft staan, kun je het beste een mestvork in de grond steken. Het water zoekt zich dan een weg dieper in de grond.

Jouw grasonderhoud in oktober, maak het gazon winterklaar

Nadat het gazon vrij is van overtollig water en bladeren is het tijd om het voor de laatste keer te maaien dit jaar. Maai het gras niet korter dan 5 cm. Hierdoor is het gras beter bestand tegen vorst en de kans op mos-vorming neemt af. Indien je kale plekken in het gazon hebt, kun je deze nog aanvullen met graszoden of bijzaaien met graszaad.

Bestel direct jouw graszoden of andere toebehoren voor een ijzersterk gazon in oktober.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Prima kwaliteit, goede service. Snelle levering ‘s morgens gebracht namiddag al gelegd ! Zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader.

5/5
Carlo Hindrikx