• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Mollen in het gazon

Mollen in het gazon geven misschien wel de meeste schade aan het gras als het om een plaag gaat. Vaak in een dag zijn er meerdere molshopen op een gazon te vinden. De mollen maken onder de grond veel gangen en zodra ze boven komen, nemen ze veel zand mee. Dit zijn de bekende molshopen bestaande uit zand. Indien er niet tijdig iets aan gedaan wordt, verandert het gazon in een maanlandschap. Gelukkig lees je nu deze blog waarin wij onze beste tips en adviezen geven om een einde te maken aan jouw gemolde tuin.

Mollen gazon bestrijden

Mollen in een gazon zijn al vervelend genoeg. Omdat ze van onder te werk gaan, is het vaak lastig om ze te bestrijden. Naast de grote zandhopen die ze achterlaten, bestaat er ook een kans dat het gazon gaat verzakken. Voor het bestrijden van mollen zijn er verschillende manieren.

Tip 1. Leg mollengaas onder de graszoden
Indien je het gazon nog gaat vervangen, kun je ervoor kiezen om mollengaas onder de graszoden te plaatsen. Met mollengaas wordt de doorgang naar het oppervlak geblokkeerd. Mollengaas bestaat uit fijn polypropyleen materiaal. Dit kan vlak onder de graszoden aangebracht worden, op de geëgaliseerde ondergrond.

Tip 2. Verspreid vieze geuren
Door het slechte zicht van de mollen is hun snuit een enorm belangrijk zintuig. Zo zijn zij bijvoorbeeld heel gevoelig voor geuren. Het plaatsen van geurcapsules van BSI in de grond biedt dan ook regelmatig de oplossing om mollen weg te houden. Deze capsules plaats je 10-20cm diep in de grond.

Tip 3. Vang de mol
Het is ook mogelijk om zelf actief de mollen te gaan vangen met behulp van een mollenverjager of mollenklem. Een mollenklem is een ijzeren klem dat in een mollengang kan worden geplaatst. Een mollenverjager is daarentegen een meer diervriendelijk middel om de mollen te verjagen. Een mollenverjager produceert hoge pieptonen waar mollen slecht tegen kunnen.

Wat te doen met molshopen in het gazon?

Verdeel de molshopen nooit zomaar over het gazon. In deze hoop grond kunnen namelijk zaden van onkruid zitten, die zich dan weer uitkiemen. Hierdoor is er kans dat het gazon meer onkruid krijgt. Schep daarom de molshopen van het gazon en voer de grond af. Is het gazon erg beschadigd door molshopen? Dan kun je ervoor kiezen om het gazon opnieuw aan te (laten) leggen. Je kunt dan gelijk een mollengaas onder de graszoden aanbrengen, zodat het mollenprobleem in de toekomst verholpen is. Voor meer advies hierover neem contact op.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Wij waren zelf niet aanwezig bij de levering. De graszoden zijn netjes bij ons geleverd op de afgesproken plek. De grasmatten zijn van erg goede kwaliteit. Ook de bijgeleverde bemesting is aan te raden!

5/5
Bert Smeets

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts