• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Grasonderhoud tijdens zomerweer

De zomer laat zich goed zien in Nederland. Al enige tijd hebben we te maken met droogte en hoge temperaturen. Het weer vinden we misschien wel heerlijk, maar voor het gras zijn deze zomerse dagen rampzalig. Gazons worden dor en geel en sproeiers draaien overuren. Daarbij zorgt de wind nog eens voor extra uitdroging. Al met al zijn het niet de ideale weersomstandigheden voor een gazon. Extra aandacht voor het gras is nu belangrijk! Hieronder geven wij informatie over het grasonderhoud tijdens zomerweer.

Een nieuw gazon (laten) aanleggen

Graszoden zijn een versproduct. Dagelijks worden de graszoden vroeg in de ochtend van het veld gesneden. Hierdoor hebben de velden de gehele nacht kunnen afkoelen, waardoor ze koud worden opgerold. Vanuit de velden gaan de graszoden direct naar de klant, zodat ze zo snel mogelijk verwerkt kunnen worden. Normaal gesproken kun je graszoden zo’n 24 uur opgerold laten staan, maar bij hoge temperaturen en droogte, dienen ze direct gelegd te worden. Zo voorkom je dat de grasmatten kapotgaan. Indien je een gazon gaat leggen bij temperaturen boven de 23 graden met zon, is het van belang om direct te gaan sproeien. In de zon sproeien kan gewoon zolang je een langere tijd achter elkaar sproeit.

Gazon bemesten tijdens hoge temperaturen

Om je gazon sterk te houden, dien je het gazon een aantal keren per jaar te bemesten. Bemesten doe je in het groeiseizoen (maart tot september).  Een organische bemesting werkt 3 maanden. Je begint in maart, dan juni en als laatste september. Afhankelijk van wanneer je een nieuw gazon hebt gelegd kun je het direct bemesten. Mochten de temperaturen hoog zijn, bemest dan het gazon bij voorkeur in de avonduren. Bij droogte kun je het bemestte gras direct sproeien. Let op met kunstmest, kunstmest kan namelijk verbranden waardoor het gras dor en geel wordt.

Het (droge) gras herstellen?

Een vraag die we vaak krijgen, is hoe het (droge) gras herstelt kan worden. Vooral na terugkomst van vakantie is het gras waarschijnlijk niet meer hetzelfde. Grasonderhoud met zomerweer is erg belangrijk. Is het gazon flink gegroeid? Maai het dan niet in één keer naar 3,5 cm. Het beste kun je dit in circa 2 à 3 fases doen, zodat het gras tussentijds kan herstellen. Gras boven de 25 graden groeit minder hard, waardoor je minder vaak hoeft te maaien. Zorg bij droge periodes dat het gras voldoende bewaterd wordt zodat het weer gezond en groen van kleur wordt.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen