• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Mos in het gazon

Mos in het gazon komt helaas regelmatig voor. Het wordt ook wel gezien als een van de vervelendste plant die je in het gras kunt hebben. Mos is een dikke groene bovenlaag op het gras waardoor het gras niet goed verder kan wortelen. Resultaat? Een slechte grasmat met een viltlaag mos.

mos in gazon     Mos in Gazon

Hoe ontstaat mos in het gazon?

De groei van mos in het gazon kan verschillende redenen hebben. Wanneer je de oorzaak weet, kun je aan de slag met het voorkomen en verwijderen van mos-vorming. Echter is mos een terugkomend probleem, waardoor het extra moeite kost om dit permanent te verwijderen.

De oorzaken van mos-vorming in het gras

  1. Het gras ligt voor een deel in de schaduw door bijvoorbeeld bomen. Doordat deze plek weinig tot geen zonlicht krijgt, is de kans op mos groot. De grootte vijand van gras is namelijk schaduw en vochtigheid. Uiteindelijk maakt het slechte gras plaats voor het mos;
  2. Struiken of bodem in de buurt van het gazon halen vaak vaal voedingstoffen uit de grond. Hierdoor kan het gazon zwakker worden;
  3. De bodem heeft een té hoge zuurgraad waardoor het gras te weinig voedingsstoffen kan opnemen en het verzwakt. Daarentegen groeit mos het beste op een zure grond. De zuurgraad van de grond kun je op peil brengen met het aanbrengen van kalkkorrels;
  4. Wanneer je het gras te kort maait in het najaar, verwijder je de bovenste beschermlaag van het gazon. Door het verwijderen van deze laag, heeft mos meer kans om te groeien.

De bestrijding van mos

Wanneer je mos ontdekt in het gazon, kun je het beste direct aan de slag gaan met de bestrijding. Vooral in de winter, wanneer er al minder zonlicht aanwezig is, is dit cruciaal. Mos neemt namelijk snel de zwakke plekken van het gras in. Een snelle oplossing voor direct resultaat is ijzersulfaat, maar voor een langdurig effect kun je het beste het gazon regelmatig onderhouden. De beste oplossing voor het bestrijden/verwijderen van mos zijn het tijdig bemesten, bekalken en verticuteren. Het voor- en najaar zijn de beste periodes om te verticuteren.

Producten die je kunt gebruiken voor de bestrijding van mos en het gazononderhoud zijn bij ons te bestellen.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Fijn bedrijf. Ik kon via de website precies mijn benodigde m2 invoeren en kreeg gelijk een prijs. Ik heb de graszoden zelf gelegd (kleine tuin) en ook de bemesting erbij besteld. De levering was netjes op de afgesproken tijd.

5/5
Dennis van Houts

Na online bestelling konden we de grasmatten afhalen in Molenbeersel. Hier zijn de grasmatten met de heftruck op onze aanhanger geplaatst. De grasmatten liggen er nu 1 week in en zien er goed uit.

5/5
Shirley Simons

Deze firma heeft een top service en een super kwaliteit van graszoden!
Levering telkens correct en op tijd!
Zeer vriendelijke chauffeurs.

4.5/5
Marco van Ratingen