• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Experts sinds 1992

Het gazon voorbereiden op het voorjaar

Zodra de eerste voorjaarszon tevoorschijn komt, is dit voor vele een signaal om de tuin in te gaan. Na de winter heeft het gazon wat extra aandacht nodig. Zo heeft het namelijk best wat te lijden door vorst, sneeuw en regen. Als je in het voorjaar extra aandacht geeft aan het gazononderhoud, profiteer je hier het gehele jaar van. Bereidt je gazon dus goed voor op het voorjaar.

Het gazon na de winter

Vanaf maart beginnen de temperaturen steeds meer te stijgen. Hierdoor komt er steeds meer groei in het gras. Het gras groeit namelijk boven de 10 graden. De afgelopen maanden heeft er door lage temperaturen geen groei in het gras gezeten. Hierdoor kan het gazon geel kleuren. Daarbij kunnen op de kale of dunne plekken mossen zijn ontstaan. Door op tijd te beginnen met het voorbereidende grasonderhoud, komt in het voorjaar snel de groene kleur en de kwaliteit van het gazon terug.

Gazon voorbereiden op het voorjaar

Wanneer het gazon ouder dan drie jaar is kunnen mossen, dood gras en onkruid nu verwijderd worden met een verticuteermachine. Door middel van het gras in het voorjaar te verticuteren, wordt deze viltlaag verwijderd. Deze viltlaag verstikt namelijk het gazon, waardoor het niet goed verder kan ontwikkelen. Naast het verticuteren kan ook het volgende gras onderhoud van het voorjaar worden uitgevoerd:

Sproeien in het voorjaar

In het voorjaar kunnen de weersomstandigheden wisselend zijn. Houdt daarom het weer altijd in de gaten. Zodra de temperaturen hoger zijn en er weinig regen valt, moet er gesproeid worden. Sproei bij voorkeur voor een langere periodes per keer. Meer over sproeien, lees je hier.

Maak je grasmaaier klaar voor het maaiseizoen!

Vanaf het voorjaar moet er weer wekelijks gemaaid worden. Zorg daarom dat je grasmaaier klaar staat. De robotmaaier kan weer buiten in het laadstation worden geplaatst. We raden aan om elk jaar de messen van de grasmaaier te slijpen. Bij de robotmaaier kunnen deze vervangen worden. Maai het gazon in het voorjaar nog niet te kort. Houdt een maaihoogte aan van 3,5 cm tot 4 cm.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Enkele reviews van klanten

Onze klanten zijn uiterst tevreden over onze vakkundigheid, kennis en hoge service!

Bestellen ging gemakkelijk via de website. De volgende dag hadden we de graszoden al thuis geleverd. Via het stappenplan hebben wij onze graszoden gemakkelijk kunnen leggen. Ook voor andere vragen werd ik telefonisch goed geholpen.

5/5
Philippe Straube

T is een eindje rijden voor ons, maar om een klein hoekje van t gazon te herstellen nl 6m2 ging t niet anders.
Er wordt ook geleverd vanaf 30m2 dacht ik.
Op voorhand gebeld en vriendelijk onthaald.

4/5
Maurizio Ciamarra

Fijne winkel met goede service!

4.5/5
Dirk Albert Mol

Prima service, levering zoals afgesproken en zeer mooie graszoden !!

5/5
Jan Coenen